DÜ'de Diyarbakır OSB iletişim ofisi açıldı

Üniversite-sanayi buluşması

DÜ'de Diyarbakır OSB iletişim ofisi açıldı

Üniversite-Sanayi iş birliğini artırmak ve çalışmaların etkin bir diyalog ile sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla, Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde OSB İletişim Ofisinin açılışı bugün yapıldı.

Açılış nedeniyle Mühendislik Fakültesi önünde düzenlenen törene Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, Diyarbakır Borsa Başkanı Engin Yeşil, OSB Yönetim Kurulu Üyeleri; Fadıl Oğurlu ve Ali İhsan Özdoğan ile OSB'de yatırımı bulunan sanayici katıldı. Bazı STK başkan ve temsilcilerinin de katıldığı törende ayrıca, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Siraç Özerdem, Mühendislik Fakültesi Bölüm Başkanları ve akademisyenler ile iş insanları katıldı.

Mühendislik Fakültesi'nde kurulan OSB İletişim Ofisi ile sanayide var olan sorunların belirlenmesi ve bilimsel açıdan çözüme kavuşturulması, yeni fakülte mezunlarının sanayide istihdam edilmesi, öğrencilerin sanayide nitelikli staj yapma imkanına kavuşması, üniversite-OSB iş birliği ile ortak (TÜBİTAK, KOSGEB, Karacadağ, vb.) projelerin üretilmesi, üniversiteden danışmanlık hizmetinin aktif olarak başlatılması konularında kolaylık sağlanması hedefleniyor.

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi İdari Binada, bir süre önce Dicle Üniversitesi İletişim Ofisi hizmete açılmıştı.

 

31/03/2021