TSE COVID-19 GÜVENLİ ÜRETİM BELGESİ SÜRECİ

Sanayicilerimizin Dikkatine;

Diyarbakır İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun 16 Aralık 2020 tarih ve 109 nolu kararı gereğince, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim faaliyetlerini sürdüren Firma/Fabrikaların, koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında, kaliteli ve sağlıklı üretim yaptıklarını gösterir, "Güvenli Üretim Belgesi" alma zorunluluğu getirilmiştir. “Güvenli Üretim Belgesi” almak için Türk Standartları Enstitüsü tarafından "Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu" hazırlanmıştır. Salgın öncesi ve sonrası, firmalarımıza rehberlik edecek bu kılavuz, tedbirler, sanayi işletmelerinde çalışanlar, ziyaretçiler, tedarikçiler gibi tüm paydaşların sağlığını gözetmekte, kuruluşlara yüksek maliyetler getirmeden basit ama etkili tedbirler alınmasını önermektedir. Sanayicilerimizin, Türk Standartları Enstitüsünün www.tse.org.tr adresinden ilgili Kılavuzu temin ederek, kılavuzda belirtilen esaslar doğrultusunda belirtilen tedbirleri alıp gerekli hazırlıkları yaparak, "Güvenli Üretim Belgesi" başvurularını TSE Diyarbakır Belgelendirme Müdürlüğüne yapmaları gerekmektedir. Söz konusu yukarıda belirtilen kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunun ilgili maddeleri gereğince idari işlem yapılacaktır. Ayrıca konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler yapılacaktır. Firmalarımız bu belge için KOSGEB tarafından sağlanan destek talebinde de bulunabilirler. Konuyla ilgili bağlantılar aşağıdaki gibidir.

 

TSE COVID-19 GÜVENLİ ÜRETİM BELGESİ SÜRECİ

 

https://www.tse.org.tr/Icerik/DuyuruDetay?DuyuruID=5922

 

 

TSE COVID-19 GÜVENLİ ÜRETİM BELGESİ KOSGEB DESTEK SÜRECİ

 

Söz konusu belgeyi almak isteyen işletmelerin KOSGEB’den destek alabilmek için aşağıda yer alan süreci takip etmeleri gerekmektedir.

  1. KOSGEB VERİTABANI KAYDI *
  2. KOBİ BEYANNAMESİ SUNUMU **
  3. İŞLETME GELİŞTİRME DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU ***
  4. DESTEK ÖDEME BAŞVURUSUNUN YAPILMASI ****

 

Sürece ilişkin bilinmesi gereken önemli hususlar aşağıdaki gibidir:

  • KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler destekten faydalanabileceklerdir.
  • KOSGEB tarafından ilgili belge için KDV Hariç bedelin %100 ü desteklenir ancak destek üst limiti 2.500 ₺ dir.
  • TSE ye yapılan başvurunun tarihi önem arz etmemekte olup FATURA TARİHİ İŞLETME GELİŞTİRME DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSUNUN MÜDÜRLÜK TARAFINDAN ONAYLANDIĞI TARİHTEN SONRA OLMALIDIR!
  • İşletme Geliştirme Destek Programı destek süreci 2 yıl olup destek ödeme talebini en geç destek süreci sona erdikten sonraki 2 ay içinde gerçekleştirmek gerekmektedir.

 

Gerek duyulması halinde KOSGEB Diyarbakır Müdürlüğü ile 0312 595 25 21 telefonu ile irtibat sağlanabilecektir.

 

*KOSGEB Veri tabanında kaydı olmayan işletmeler KOSGEB Resmî Web Sitesine (www.kosgeb.gov.tr) giriş yapıldıktan sonra “e-Hizmetler” menüsü (https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EHizmetler?ReturnUrl=%2f) üzerinden “KOSGEB’e kayıtlı değilseniz tıklayınız” butonuna tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirebilirler.

 

**KOBİ BEYANNAMESİ onaylı olmayan “e-Hizmetler” menüsü üzerinden “KOBİ Beyannamesi vermek/güncellemek için tıklayınız” butonuna tıklayarak beyanname verme/güncelleme işlemini gerçekleştirebilirler.

 

***İşletme Geliştirme Destek Programı

https://www.kosgeb.gov.tr/materyal/isletmegelistirme/story.html

 

Başvurusu yapmak için “e-Hizmetler” menüsü üzerinden “Tüm Hizmetleri Getir” butonuna ardından “İşletme Geliştirme Destek Programı” na tıklayarak başvuru işlemini gerçekleştirebilirler.

 

****İşletme Geliştirme Destek Programı başvurusunun Müdürlük tarafından onaylandığı tarihten sonra Belgelendirmeye ilişkin belgeler (Ödeme başvurusu esnasında sistem tarafından talep edilen evraklar/belgeler) yüklenerek talep edilebilir

 

Destek Tanıtım Videoları 

 

https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/7452/destek-tanitim-videolari

 

 

 

 

21/12/2020